Κυριακή, Νοεμβρίου 16, 2008

Μια Θεσσαλονικιώτικη προσπάθεια

Ευτυχώς που υπάρχουν πάντα αυτοί που βρίσκουν τρόπους να αντιδράσουν

Πάνθηρες των δρόμων



Το παραπάνω αυτοκόλλητο είναι πιθανό να δουν πολλοί οδηγοί στο παρ-μπριζ τους, που έχουν σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητο τους!
Οι Πάνθηρες των Δρόμων, είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 2006 στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητα τους, ειδικότερα σε σημείο που να εμποδίζουν την ασφαλή και άνετη κίνηση των πεζών. Στο μανιφέστο τους διαβάζουμε:

- Δεν αρκούσε να τσατιζόμαστε βλέποντας τους παράνομα παρκαρισμένους πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και πεζόδρομους.

- Δεν αρκούσε να φοβόμαστε όταν μας κυνηγούσαν τα μηχανάκια ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.
- Δεν αρκούσε να κοιτάζουμε ανήμποροι όταν αυτοκίνητα και μηχανές έκαναν σιγά-σιγά κατάληψη στο μοναδικό χώρο περιπάτου, το πλακόστρωτο της νέας παραλίας.
- Δεν αρκούμασταν να περιμένουμε πότε η πολιτεία –το κράτος, ο δήμος, η αστυνομία– θα ξυπνούσαν. Καταλάβαμε πως με τα “θα-θα” θα φτάναμε να γεράσουμε και ακόμα θα περιμέναμε τα πράγματα να διορθωθούν. Έπρεπε να κάνουμε κάτι.
Επίσης στο λιτό website τους υπάρχει και τμήμα Γάιδαρος του Μήνα!
Στέλνουμε φωτογραφίες (εδώ οι Υποψηφιότητες), και ψηφίζουμε για το χειρότερο παρκαρισμένο αμάξι…
Για να βοηθήσεις κι εσύ την προσπάθεια το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραγγείλεις ένα πακετάκι αυτοκόλλητα (τα 100 κοστίζουν 9 ευρώ, τα 500, 28 ευρώ) και να αρχίσεις να τα κολλάς σε όλους τους “Γαϊδάρους” που συναντάς στον δρόμο!

θέματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις